In cazul in care doriti sa ne contactati, va rugam sa folositi coordonatele sau forumularul de mai jos:
-
Oul ecologic se deosebeste de cel obtinut in mod conventional in ceea ce priveste modul de crestere al gainilor, hrana acestora si calitatile produsul final:
- gainile sunt hranite exclusiv cu furaje ecologice cumparate de la producatori ecologici certificati;
- gainile nu primesc antibiotice;
- hrana lor nu contine pesticide, conservanti, hormoni sau OMG;
- se respecta bioritmul pasarilor, astfel incat acestea nu sunt stresate si nici nu sunt fortate sa oua dupa exigentele unui program industrial;
- pasarile se bucura de mult spatiu, sunt crescute la sol, in conditii de igiena si confort;
Calitatea oului produs de gaina depinde de calitatea mediului in care traieste si de calitatea furajului consumat. Sistemul ecologic garanteaza conditiile de crestere excelente si o hrana optima, sanatoasa, nemodificata genetic, netratata si neimbogatita chimic.
-
Cifra marcata pe ou si langa codul de producator vorbeste despre sistemul in care oul respectiv a fost obtinut. Pe ambalajul oualor ecologice este trecuta cifra 0. Daca pasarile sunt crescute in aer liber, dar nu li se administreaza furaje ecologice, atunci langa codul de producator apare cifra 1. Cresterea gainii la sol este marcata cu numarul 2, iar dezvoltarea gainilor ouatoare in baterii cu cifra 3. Ouale noastre sunt marcate fiecare cu codul punctului de lucru de unde provi: 0-RO-AG-018 si 0-RO-AG-020, insemnand oua produse in sistem de agricultura ecologica (marcaj 0), in Romania, Judetul Arges, la ferma inregistrata cu numarul 018 sau numarul 020. Ouale ecologice de la fermele noastre sunt ambalate in caserole biodegradabile de 10 bucati, 6 bucati si in cofraje de 20 bucati. Ambalajele contin sigla Romaniei pentru agricultura ecologica emisa de Ministerul Agriculturii si sigla organismului de inspectie si certificare, Bios s.r.l.
”Incepand cu data de 1 ianuarie 2012, pe piata nationala se comercializeaza urmatoarele categorii de oua pentru consum:
- marcate cu cifra 0 – oua din productie ecologica, pentru care exista norme stricte legate de suprafata de crestere, norme de bunastare, dar si de furajele si tratamentele medicamnetoase care se administreaza gainilor, pasarile fiind hranite doar cu furaje certificate ecologic, fara pesticide, fara hormoni de crestere, fara antibiotice sau alte substante de sinteza;
- marcate cu cifra 1 – oua de la gaini crescute in sistem alternativ, respectiv in hala, dar si cu acces intr-un padoc exterior, insa hranirea acestora se face cu furaje clasice, conventionale, neexistand normele si conditionarile aplicate in cazul alimentarii cu furaje ecologice si in cazul folosirii tratamentelor medicamentoase;
- marcate cu cifra 2 – oua de la gaini crescute in hale, la sol, fara acces la pajiste, avand o suprafata de crestere mai mica comparativ cu a sistemelor de mai sus si hranite cu furaje clasice, neexistand normele si conditionarile aplicate in cazul alimentarii cu furaje ecologice si in cazul folosirii tratamentelor medicamentoase
- marcate cu cifra 3 – oua de la gaini crescute in baterii sau custi imbunatatite (modernizate), conform normelor europene, dar avand cea mai mica suprafata de crestere comparativ cu a sistemelor de mai sus si hranite cu furaje clasice, neexistand normele si conditionarile aplicate in cazul alimentarii cu furaje ecologice si in cazul folosirii tratamentelor medicamentoase”
-
Oul este un aliment care nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa; cu cat oul este mai sanatos, cu atat beneficiile pentru organismul uman sunt mai mari. Asadar oul ecologic este o alegere pentru o viata sanatoasa. Oul conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali şi proteine de înaltă calitate. În acest aliment se găsesc toate substanţele necesare dezvoltării copiilor şi adolescenţilor, precum şi menţinerii stării de sănătate a adulţilor. In plus, oul conţine vitaminele A, B, D şi E, minerale, precum fosfor, calciu şi fier. Proteinele din ou sunt asimilate de organism mai bine decât proteinele din carne datorită bogăţiei în minerale şi vitamine. Acest aliment este unul dintre puţinele surse alimentare de vitamina D, care este necesară pentru absorbţia calciului din alimente şi fixarea lui în oase; copiii, persoanele în vârstă şi femeile însărcinate au nevoie de cantităţi crescute de vitamina D. Gratie conţinutului bogat de vitaminele B6, B12 şi fosfaţi, oul asigură menţinerea sănătăţii sistemului nervos. În plus, protejează vasele de sânge prin proprietăţile antioxidante conferite de seleniu şi vitamina E Oul nu contine multe zaharuri, insa este o sursa excelenta de carotenoizi. Acestia sunt antioxidanti eficienti in combaterea stresului oxidativ, care sta la baza foarte multor afectiuni, inclusiv a imbatranirii precoce. Carotenul se gaseste in galbenusul de ou, fiind cel care ii confera culoarea galbena. Cantitatea de carotenoizi din ou depinde de aportul de caroten al pasarilor: in functie de carotenul pe care pasarile l-au luat din hrana, galbenusul va avea o nuanta mai intensa sau mai putin intensa.