Skip to content
Menu

Agricultura ecologică

Ce este agricultura ecologică?

Agricultura ecologică, cunoscută și sub denumirile de „agricultură organică” sau „agricultură biologică”, reprezintă o abordare diferită față de agricultura convențională în ceea ce privește producția alimentară, cultivarea plantelor și creșterea animalelor. În esență, în agricultura ecologică, atât materiile prime, cât și întregul proces și toți factorii implicați în procesul de creștere sau producție sunt „curate”. Acest lucru înseamnă că sunt nepoluati, nemodificati genetic și neafectați de produse și procese chimice.

Produsele noastre

Caserola-10-oua-ecologice
Caserola-6-oua-ecologice3
Caserola-6-oua-ecologice
Caserola-10-oua-ecologice4
018

Rolul principal al agriculturii ecologice nu este doar de a produce hrană sănătoasă și gustoasă, potrivită pentru metabolismul uman, ci și de a conserva și respecta mediul înconjurător și de a proteja bunăstarea animalelor împotriva tratamentului necorespunzător. Astfel, în agricultura ecologică se acordă o atenție deosebită respectării ciclurilor naturale, diversității biologice și utilizării metodelor de producție sustenabile, care să minimizeze impactul asupra mediului.

011

Principiile de bază ale agriculturii ecologice includ utilizarea îngrășămintelor naturale, a practicilor de combatere a dăunătorilor non-toxice, a rotirii culturilor și a gestionării responsabile a resurselor de apă și sol. În plus, în agricultura ecologică se promovează bunăstarea și sănătatea animalelor prin oferirea de condiții adecvate de viață și hrănire, fără utilizarea hormonilor de creștere sau a antibioticelor.

026
009

Prin adoptarea principiilor agriculturii ecologice, se urmărește crearea unui sistem alimentar mai durabil, care să ofere alimente sănătoase, sigure și respectuoase cu mediul, contribuind în același timp la protejarea biodiversității și conservarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare.