SC OUA DE TARA SRL, ferma ecologica de gaini ouatoare, a fost infiintata in 2009, in Jud. Arges, Comuna Budeasa. Din punct de vedere al capacitatii de productie, SC OUA DE TARA SRL este in prezent cel mai mare producator ecologic de oua de gaina pentru consumul uman din Romania, cu un efectiv total de 50 000 de pasari in fermele din Jud Arges.

Cum gandim noi?

"Fie ca hrana sa iti fie medicament si medicamentul hrană". Ce spunea Hipocrate acum 2500 de ani este valabil si in prezent: alimentatia omului ar trebui sa ii asigure sanatatea si nu sa devina o cauza de imbolnavire. Alimentatia sanatoasa se bazeaza pe ingrediente si materii prime obtinute din agricultura si zootehnia non-invazive fata de mediu inconjurator, fata de animalele crescute, fata de produsul obtinut si fara consecinte nocive pentru consumator… Non-invaziv presupune in acest caz fara exploatare intensiva, fara utilizarea substantelor chimice, a pesticidelor, a hormonilor sau a antibioticelor in crescatoriile sau culturile producatorilor.

De ce am ales acest nume pentru ferma noastra?

Traim la oras cu nostalgia gustului savuros pe care le au ouale produse in gospodariile taranesti sau pe care le mancam in copilarie la bunicii nostri. Astfel, ne-am gandit sa producem oua care sa aiba gustul, aspectul si proprietatile oualelor adevarate de la tara, avand in acelasi timp garantia calitatii si a sanatatii lor datorita furajelor ecologice cu care sunt hranite si a conditiilor optime de crestere din zootehnia ecologica.

 


Despre agricultura ecologica

„Agricultură ecologică”, termen atribuit de UE României sinonim cu termenii „ agricultura organică” sau „agricultura biologică” defineste o modalitate diferita de cea conventionala de a produce alimente, a cultiva plante sau a creste animale in sensul in care atat materiile prime, cat si procesul si toti factorii care contribuie la procesul de crestere sau productie ecologica sunt “curati”, insemnand nepoluati, nemodificati genetic, neafectati de produse si procese chimice.. Rolul agriculturii ecologice nu este doar de a produce o hrana sanatoasa si gustoasa, potrivita metabolismului uman ci si de a conserva si respecta mediul inconjurator si de a proteja animalele de un tratament necorespunzator.

 


Despre Ferme

Fermele noastre au fost concepute si realizate integral pentru productie in sistem ecologic respectand standardele impuse de UE pentru agricultura ecologica prevazute in Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice şi în Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului(CE) nr. 834/2007. Activitatea de productie a fermelor noastre se desfasoara sub certificarea organismului international de inspectie si certificare in domeniul productiei ecologice, Bios s.r.l.

Fermele noastre se gasesc in zone rurale din jud Arges, nepoluate si beneficiind de terenuri necultivate si neierbicidate totalizand aproximativ 20 ha; avem in prezent 6 hale de productie recent construite, dedicate cresterii gainilor ouatoare in sistem ecologic. Fermele indeplinesc conditiile necesare de adapostire pentru gaini, respectiv cerintele biologice ale acestora (acces usor la hrana si apa, spatiu suficient, sistem de incalzire si ventilare a cladirii care sa asigure circulatia aerului, nivelul de praf, temperatura, umiditatea relativa a aerului, lumina naturala suficienta).
Gainile sunt crescute liber, la sol, beneficiind atat de adapost inchis cat si de pasune. In plus, pasarile beneficiaza si de “terasa”, adica un spatiu extern acoperit pentru a le proteja de capriciile vremii, gainile ramanand in acelasi timp in aer liber. Conform standardelor UE de zootehnie ecologica, fiecarei pasari ii revin 4 mp de pasune iar in adapost inchis, spatiul este calculat astfel: maxim 6 pasari/mp si 18 cm liniari pentru stinghia de cocotat.

In cadrul fermelor, functioneaza si moara unde se proceseaza necesarul de furaj pentru consumul propriu; achizitionam materii prime ecologice de la producatori certificati si producem un furaj ecologic, hranitor si sanatos pentru pasarile noastre. Compania noastra beneficiaza si de un centru de sortare si ambalare conform normelor UE. Practic, ouale sunt produse, marcate, ambalate si transportate de SC Oua de Tara SRL, acesta fiind un argument in plus in ceea ce priveste prospetimea produsului si garantia calitatii.