Beneficiile consumului de ouă

Oul reprezintă o sursă importantă de proteine, lipide, vitamine liposolubile A, D şi E cu efect antioxidant, minerale (fosfor, calciu, fier) şi oligoelemente. Toate acestea cu un conţinut caloric scăzut, de doar 80 de calorii la un ou de mărime medie. Aceste calorii pot fi "furate", de exemplu, din numai 40 de grame de carne, 20 grame de brânză ori 150 ml de lapte. (citest mai mult aici)


Gălbenuşul de ou – atât de incriminat, şi totuşi atât de sănătos

Gălbenuşurile au un conţinut ridicat de colesterol, însă un studiu realizat recent arată că un consum regulat de ouă nu influenţează deloc nivelul de colesterol general din sânge, în timp ce un altul a stabilit că acest aliment creşte nivelul de colesterol bun, care are ca efect protejarea inimii, informează publicaţia Huffington Post, citată de Mediafax. (citest mai mult aici)


Oul, alimentul perfect: Contine tot ceea ce organismul are nevoie.

Oul reprezinta cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului. Este bogat in proteine cu inalta valoare biologica, grasimi, vitamine si minerale. Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente. (citest mai mult aici)


Ouăle - de ce TREBUIE să le includeţi în meniu chiar dacă aveţi probleme cardiovasculare

Potrivit unui studiu efectuat recent la Universitatea Yale, consumul de ouă, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor diagnosticaţi cu boli coronariene nu este chiar aşa de dăunător precum credeam. Participanţii la studiu au fost împărţiţi în trei grupuri cărora li s-au servit 2 ouă, jumătate de ceaşcă de înlocuitor al ouălor şi respectiv o masă foarte bogată în carbohidraţi la micul dejun. (citest mai mult aici


 Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. (citest mai mult aici)


Cercetătorii au spulberat un vechi mit alimentar: consumul de ouă nu duce la creşterea colesterolului

Deşi la finalul secolului al XX-lea specialiştii credeau că persoanele care mănâncă mai mult de două ouă pe săptămână riscă să sufere o creştere a nivelului colesterolului, în ultimii ani experţii au început să combată acest mit. Acum, un nou studiu arată că adolescenţii care consumă mai multe ouă nu au parte de un colesterol seric mai mare, indiferent de nivelul activităţii fizice. (citest mai mult aici)


STUDIU: consumul de oua nu duce la cresterea colesterolului la adolscenti

Deși în secolul al 20-lea a fost menținută ideea că persoanele care mănâncă mai mult de două pe săptămână ar putea crește nivelul colesterolului, în ultimii ani, experții au început să infirme acest mit. Acum, un nou studiu a descoperit că adoleslenţii care mănâncă mai multe ouă nu au colesterolul seric mai mare, diferent de cât de multă activitate fizică fac.  (citest mai mult aici)


E bine sau nu să mâncăm ouă seara

Unul dintre cele mai hrănitoare alimente, ouăle sunt un adevărat cocteil de vitamine şi de minerale. Iar potrivit ultimelor studii, consumul de ouă are efecte mai puţin nocive decât se credea în privinţa colesterolului. Oul este considerat unul dintre cele mai complexe alimente din punct de vedere nutriţional. Acesta reprezintă cea mai bună sursă de proteine uşor de asimilat.  (citest mai mult aici)


 Câte ouă poți mânca într-o zi?

Este ciudat cum unele mituri din acest domeniu nu dispar niciodata. Unul dintre ele se refera la consumul de oua. De mici am fost invatati ca nu avem voie decat 2-3 oua pe saptamana. Apoi, dupa ceva timp, a crescut numarul la 7 oua pe saptamana, deci un ou pe zi. Totusi, sa vedem rezultatele studiilor facute pe aceasta tema. (citest mai mult aici)


OUL "Rodul" gainilor, un medicament incredibil

Stiti ouale acelea cu coaja varoasa si tare, cu un galbenus care bate spre portocaliu-aprins, cu un gust minunat, produse in gospodariile taranesti? Acum vreo sapte ani, am facut "greseala" sa le consum pentru o perioada mai lunga de timp. Spun ca a fost o greseala, pentru ca odata ce m-am obisnuit cu gustul lor, am capatat dependenta.  (citest mai mult aici)


De ce sunt ouale recomandate in dieta gravidelor

Oul este renumit pentru a fi un aliment complet, dar cantitatea pe care ar trebui sa o consume un om zilnic este supusa la numeroase dezbateri. Insa un lucru este cert, femeile insarcinate ar trebui sa includa oul in regimul lor alimentar. Recomandare vine ca urmare a unui studiu efectuat de cercetatorii Universitatii Cornell care au stabilit ca o substanta din ou, denumita colina, reduce riscul de a dezvolta diabet sau hipertensiune.  (citest mai mult aici)


5 Super-Alimente pentru fiecare trimestru de sarcina

De cand ai ramas insarcinata, auzi la tot pasul "acum trebuie sa mananci cat doi." Exclus! Trebuie doar sa fii de doua ori mai atenta la ceea ce mananci. Daca alimentatia ta a fost una sanatoasa si inainte de conceptie si sarcina, felicitari! Nu trebuie decat sa pastrezi dieta variata si echilibrata si sa o "asezonezi" cu miscare si odihna. Daca, insa, regimul alimentar a fost unul haotic, nu te ingrijora.  (citest mai mult aici)